Cursusaanbod

Ken Je Hond biedt een aantal verschillende cursussen aan. Onderaan vind je informatie over de inhoud van de cursus, de duur van de cursus en de kosten van de cursus. Ik bied alle cursussen aan in het gemak van jouw eigen huis. Tijdens de cursus gaan wij regelmatig naar buiten om op een onderling afgesproken locatie te trainen. Omdat wij regelmatig naar buiten gaan is het mogelijk om de trainingen in de praktijk toe te passen zoals het daadwerkelijk gebeurd in het dagelijks leven. Je hond leert met alle afleidingen in de omgeving om te gaan en alsnog aandacht voor het baasje te hebben. De cursus richt zich niet alleen op de basis trainingen zoals zit, af en blijven, maar ook op vele opvoedtechnieken. Alle trainingen worden opgebouwd vanuit aandacht voor de baas. Wij werken met een clicker- woord en trainen vanuit aandacht voor de geleider. Dit zorgt ervoor dat de timing altijd klopt en je altijd voor de juiste aandacht beloond.

De cursussen kunnen doordeweeks of in het weekend worden ingepland, zowel overdag als in de avond, zo kun je een cursus aanvragen welke past in jou schema. Alles wordt vooraf in overleg ingepland. Daarnaast vind ik het ook belangrijk dat iedereen zich betrokken voelt bij de opvoeding van de nieuwe aanwinst. Het is daarom ook mogelijk om je kinderen (in overleg) mee te laten doen. Lijkt je dit leuk? Geef het dan aan bij je aanmelding.


Puppytraining

Hoera, een puppy in huis! Ontzettend leuk natuurlijk want een puppy in huis is een spannende nieuwe ervaring. Maar een puppy in huis vraagt ook veel aandacht, tijd, moeite en consequent leiderschap. Daarom bieden wij een puppycursus aan met alle basiscommando’s en veel opvoedtechnieken. Zo leer je de vriendelijke leider te zijn die je puppy nodig heeft!

Wij trainen op een manier waarop je puppy spelenderwijs kan leren. Alle oefeningen zijn opgebouwd in stappen, zodat het makkelijk te begrijpen is voor je puppy. Alle oefeningen zijn ook zo opgebouwd dat je puppy stressvrij kan leren. Je krijgt bij ons een stukje timing, communicatie en begrip mee over je puppy.

Heb je een nieuwe puppy in huis en lijkt het je leuk om bij mij de training te volgen? Voor tarieven kun je hier terecht en om je in te schrijven klik je op deze link.


Pubertraining

Hoera? Een puberhond in huis. Inmiddels is je hond richting de puberteit aan het gaan. Dit gebeurt over het algemeen tussen de 6-8 maanden. Soms zitten de bananen even in de oren en lijkt aandacht voor de baas ver te zoeken. Om je te helpen je hond te begeleiden door deze periode heen, bieden wij een pubercursus aan.

Tijdens de pubercursus leggen wij vooral veel nadruk op begrip en geduld voor je hond, dit heeft hij/zij immers hard nodig op dit moment. Wij benadrukken ook om grenzen te stellen aan je puberhond en sociaal wenselijk gedrag aan te leren, dit doen wij in combinatie met het uitbreiden van de basiscommando’s en opvoedtrainingen vanuit de puppytraining.

Er zijn geen vereisten om mee te doen aan de pubertraining. Alle honden tussen de 6 maanden en 24 maanden zijn welkom. Het is wel wenselijk dat je van tevoren een puppytraining heb gevolgd met je hond. Maar is dit niet het geval, mag je alsnog instromen in de groepen.

Heb je een puberhond in huis en lijkt het je leuk om bij mij de training te volgen? Voor tarieven kun je hier terecht en om je in te schrijven klik je op deze link.


Adoptiehondentraining

Een hond adopteren uit een asiel in Nederland of uit het buitenland is een heel mooi gebaar. Vele honden zwerven nog op straat, zijn ondervoed, hebben geen onderdak en hebben weinig goed sociaal contact gehad. Sommige honden worden achtergelaten omdat de baasjes niet meer in staat zijn voor ze te zorgen, andere zijn simpelweg op straat geboren. Hoe dan ook, het zijn bijzondere honden met een eigen rugzakje. In hun rugzakje zitten soms een aantal zaken waar je als nieuwe eigenaar erg geduldig mee om moet gaan. Daarom bieden wij de adoptiehondengroep aan.

In de adoptiehondengroep krijgen alle honden de basiscommando’s en opvoedtrainingen mee die wij ook in de puppygroep aanbieden. Echter werken wij tussendoor voornamelijk aan het bouwen van zelfvertrouwen bij de hond en het bouwen van een vertrouwensband tussen hond en eigenaar. Dit doen wij met veel liefde en geduld. Wij trainen dan ook in kleine groepen zodat er ruimte is voor iedere hond om zijn eigen grenzen te leren kennen en stressvrij te trainen.

Heb je onlangs een hond geadopteerd vanuit een asiel in Nederland of uit het buitenland, en lijkt het je leuk om bij mij training te volgen? Voor tarieven kun je hier terecht en om je in te schrijven klik je op deze link.


Privé- begeleiding

Soms kan het zo zijn dat je hond net even iets meer één op één aandacht nodig heeft. Dit kan met van alles te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan een hond dat heel veel trekt aan de lijn, een beetje angstig is voor bepaalde situaties of veel blaft naar andere honden. Daarom bieden wij privé- begeleiding aan.

Tijdens de privé- begeleidingen krijg je veel informatie over je nieuwe puppy of hond. Wij kunnen je dan iets uitgebreider informeren over hoe je hond denkt, welke behoeftes je hond heeft, de dagelijkse gang van zaken en communiceren met je hond.

De privé- begeleidingen kunnen thuis of op locatie plaatsvinden, afhankelijk van de behoefte van de hond en eigenaar.

Heb je voor het eerst een hond in huis of heb je een hond die net even iets meer aandacht nodig heeft? Voor tarieven kun je hier terecht en om je in te schrijven klik je op deze link.