Aanbod


Ken Je Hond biedt een aantal verschillende cursussen aan. Onderaan vind je informatie over de inhoud van de cursus. De cursus richt zich niet alleen op de basis trainingen zoals zit, af en blijven, maar ook op vele opvoedtechnieken. Alle trainingen worden opgebouwd vanuit aandacht voor de eigenaar.

Wij maken gebruik van een clicker woord tijdens de training om ervoor te zorgen dat de beloning altijd op het juiste moment plaatsvind. Dit zorgt er onder andere voor dat de hond de training makkelijker oppakt omdat de timing altijd klopt en je altijd voor de juiste aandacht beloond. Wij trainen altijd met technieken die door de hond als vriendelijk, duidelijk en stressvrij worden ervaren.

De cursussen kunnen doordeweeks of in het weekend worden ingepland, zowel overdag als in de avond, zo kun je een cursus aanvragen welke past in jou schema. Alles wordt vooraf in overleg ingepland en vind plaats in het gemak van jouw eigen huis en de omgeving daar omheen.


Puppytraining aan huis

Hoera, een puppy in huis! Ontzettend leuk natuurlijk want een puppy in huis is een spannende nieuwe ervaring. Maar een puppy in huis vraagt ook veel aandacht, tijd, moeite en consequent leiderschap. Daarom bieden wij een puppy training aan met alle basiscommando’s en veel opvoedtechnieken. Zo leer je de vriendelijke leider te zijn die je puppy nodig heeft!

Wij trainen op een manier waarop je puppy spelenderwijs kan leren. Alle oefeningen zijn opgebouwd in stappen, zodat het makkelijk te begrijpen is voor je puppy. Alle oefeningen zijn ook zo opgebouwd dat je puppy stressvrij kan leren. Je krijgt bij ons een stukje timing, communicatie en begrip mee over je puppy.

De training bestaat uit 6 lessen, 1 keer in de week, van 45 minuten.

Heb je een nieuwe puppy in huis en lijkt het je leuk om bij mij de training te volgen? Voor tarieven kun je hier terecht en om je in te schrijven klik je op deze link.


Jonge hondentraining aan huis

Hoera? Een jonge hond in huis. Inmiddels gaat je hond richting de puberteit. Dit gebeurt over het algemeen tussen de 6-8 maanden. Soms zitten de bananen even in de oren en lijkt aandacht voor de eigenaar ver te zoeken. Om je te helpen je hond te begeleiden door deze periode heen, bieden wij een jonge honden cursus aan.

Tijdens de jonge honden training leggen wij vooral veel nadruk op begrip en geduld voor je hond, dit heeft hij/zij immers hard nodig op dit moment. Wij benadrukken ook hoe je grenzen kunt stellen aan je puberhond en sociaal wenselijk gedrag aan kan leren, dit doen wij in combinatie met het uitbreiden van de basiscommando’s en opvoedtrainingen vanuit de puppytraining.

Er zijn geen vereisten om mee te doen aan de training. Honden tussen de 6 maanden en 24 maanden zijn welkom. Het is wel wenselijk dat je van tevoren een puppytraining heb gevolgd met je hond. Maar is dit niet het geval dan kun je alsnog de training volgen. Wij passen de lessen dan aan op de behoefte van jou en jouw hond.

De training bestaat uit 6 lessen, 1 keer in de week, van 45 minuten.

Heb je een puberhond in huis en lijkt het je leuk om bij mij de training te volgen? Voor tarieven kun je hier terecht en om je in te schrijven klik je op deze link.


Adoptie hondentraining aan huis

Een hond adopteren uit een asiel in Nederland of uit het buitenland is een heel mooi gebaar. Vele honden zwerven nog op straat, zijn ondervoed, hebben geen onderdak en hebben weinig goed sociaal contact gehad. Sommige honden worden achtergelaten omdat de baasjes niet meer in staat zijn voor ze te zorgen, andere zijn simpelweg op straat geboren. Hoe dan ook, het zijn bijzondere honden met een eigen rugzakje. In hun rugzakje zitten soms een aantal zaken waar je als nieuwe eigenaar erg geduldig mee om moet gaan. Daarom bieden wij de adoptie honden training aan.

Tijdens de trainingen leren alle honden de basiscommando’s en opvoedtrainingen mee die wij ook in de puppygroep aanbieden. Echter werken wij tussendoor voornamelijk aan het bouwen van zelfvertrouwen bij de hond en het bouwen van een vertrouwensband tussen hond en eigenaar. Dit doen wij met veel liefde en geduld waarbij wij veel kijken naar de behoefte en belastbaarheid van de hond.

De training bestaat uit 6 lessen, 1 keer in de week, van 45 minuten.

Heb je onlangs een hond geadopteerd vanuit een asiel in Nederland of uit het buitenland, en lijkt het je leuk om bij mij training te volgen? Voor tarieven kun je hier terecht en om je in te schrijven klik je op deze link.


Privé- begeleiding aan huis

Soms kan het zo zijn dat je hond net even iets meer één op één aandacht nodig heeft. Dit kan met van alles te maken hebben. Denk bijvoorbeeld aan een hond dat heel veel trekt aan de lijn, een beetje angstig is voor bepaalde situaties, in de lijn hapt of veel blaft naar andere honden, of als je voor het eerst een hond in huis neemt en wat extra begeleiding wil. Daarom bieden wij privé- begeleiding aan.

Tijdens de privé- begeleidingen krijg je veel informatie over je puppy of hond. Wij kunnen je dan iets uitgebreider informeren over hoe je hond denkt, welke behoeftes je hond heeft, de dagelijkse gang van zaken en communiceren met je hond.

Wanneer er sprake is van ongewenst gedrag, kunnen wij ruim de tijd nemen om het oorzaak te bepalen en te overleggen wat nodig is om het gedrag om te buigen. De privé- begeleidingen kunnen thuis of op een onderling afgesproken locatie plaatsvinden, afhankelijk van de behoefte van de hond en eigenaar.

Voor eigenaren die voor het eerst een hond in huis hebben en graag meer één op één aandacht willen dan het reguliere les pakket, is dit ook een fijne manier om te leren hoe jij je nieuwe aanwinst kan begrijpen en begeleiden.

Het aantal lessen en de duur van de lessen worden vooraf besproken en zijn afhankelijk van de belastbaarheid van de hond en zijn behoefte.

Heb je voor het eerst een hond in huis of heb je een hond die net even iets meer aandacht nodig heeft? Dan is onze privébegeleiding misschien iets voor jou. Voor tarieven kun je hier terecht en om je in te schrijven klik je op deze link.